Anneke anders

Voordat Anneke Schrijver, Spreker en Coach werd genoemd, was ze een bevlogen, gedreven en brutale adviseur. Ze werd ingehuurd om burgerinitiatieven te ondersteunen, samenwerkingsverbanden te begeleiden of om als aanjager een flink portie energie te genereren. Ze geniet al zolang ze werkt van de vraag om vastgeroeste denkbeelden los te wrikken of allerlei losse gedachten te verbinden tot een geheel. 

Anneke ‘gaat aan’ wanneer mensen of projecten worden gecategoriseerd als ‘problematisch’ of ‘kansloos’ omdat haar focus altijd ligt op het ontginnen van mogelijkheden en het benutten van de kracht van mensen. Dus maakte ze in  de jaren negentig, van Haagse Schilderswijk tot Arnhemse Weekendschool, ook het verschil in onderwijsland.

Het is Annekes missie om slachtofferschap te verwoesten en de kracht van mensen te benutten.  Hoe heerlijk is het, dat ze vanuit die drijfveren ook op andere manieren van betekenis is en geniet!

 

 

EEN VERBINDEND BOEKJE

Hoe bekrachtig je elkaar, stimuleer je elkaar en hoe hou je de verbinding met elkaar? Hoe ben je er voor elkaar nu je elkaar niet vanzelfsprekend treft? Het is maart 2020 wanneer we om leren gaan met COVID-19. Iedereen heeft een flinke dosis wendbaarheid, veerkracht en flexibiliteit nodig. Perspectief,  vertrouwen, een lange adem en vooral elkaar. Anneke introduceert EEN VERBINDEND BOEKJE .

Alle bewoners van de straat waar Anneke woont ontvangen een vragenlijst. Anneke haalt daarmee feiten op over de mensen zelf. Ze verzamelt gedichten, anekdotes, teksten van liedjes, afbeeldingen, tekeningen en quotes van de mensen uit de buurt. En ze geeft vorm aan alle input door een nieuw boekje. Ineens was daar tastbaar troost, kracht, bewondering en een gevoel van Samen.

Dit eerste verbindende boekje kreeg de titel mee van de straat waar de mensen wonen:
‘LANDSLAG, ook bij tegenslag, voor elkaar in een oogopslag’.